Три допълнителни книги, които всеки фен на поредицата за Хари Потър трябва да притежава

Три допълнителни книги, които всеки фен на поредицата за Хари Потър трябва да притежава За всички любители на сагата за Хари Потър съм приготвил 3 книги, които не са в поредицата от книгите за приключенията на Хари и неговите приятели, а са по-скоро допълнения, за които всеки фен е чувал да се споменават във филмите или в книгите. 

 Първа книга: Фантастични животни и къде да ги намерим 

Тази книга е написана от Нют Скамандър - един от фантастичните герои в света на Дж. К. Роулинг, който се занимава с изучаването на магическите животни. Книгата се използва, като учебник в "Хогуортс" в часовете по "Грижа за магическите създания". Ако искате да научите повече за невероятните същества в света на Хари Потър и какво са чели учениците от Хогуортс може да си я закупите от всяка книжарница, където продават книги. 

Втора книга: Куидичът през вековете 

 Писателят на книгата е Кениуърти Уипс - отново измислен герой от света на Хари Потър. Тя е пазена доста дълго време в библиотеката на Хогуортс и учениците, които играели Куидич или всеки магьосник, която се интересувал по някакъв начин от играта са отивали да я четат. Също така е и задължително четиво за часовете по Куидич. Всеки запален по играта или имащ интерес може да я закупи от книжарниците. 

Трета книга: Приказките на барда Бийдъл  

 Всеки, който е чел "Хари Потър и даровете на смъртта" или е гледал филмът свързва тази книга със завещанието на Албус Дъмбълдор към Хърмаяни. От тази книга героите всъщност разбират историята за 3-те дара на смъртта - мантията невидимка, която беше дадена на Хари Потър, камъкът на живота, който е бил последствие скрит (няма да развалям изненадата за онези от вас, които не са гледали филма или чели книгата) и за могъщата пръчка. Ако искате и вие да преживеете историята и да прочетете някои от другите приказки с коментари може да си закупите книгата. Надявам се препоръката за тези 3 книги да ви е харесала и да ви се сторят интересни!


Коментари